Снимка: Varna24 Масирана акция срещу неправилното паркиране на служители от “Общинска

...
Снимка: Varna24 Масирана акция срещу неправилното паркиране на служители от “Общинска
Коментари Харесай

Заваляха “честитки” във Варна за неправилно паркиране

Снимка: Varna24 

Масирана акция против неправилното паркиране на чиновници от “Общинска полиция ” и ОД Министерство на вътрешните работи тече по варненските улици в обсега на “синята зона ”, заяви Varna24.bg. Униформените пишат фишове и глобяват съгласно нарушаването на Закона за придвижване по пътищата всеки, който е паркирал на място, което не е маркирано в обсега на “синята зона ”. Днес всеобщо “честитки ” се поставяха по ул. “Любен Каравелов ” под Художествената изложба, на Шишковата градинка на още доста места в центъра на Варна.

От сутринта до момента от смс-и за паркиране са постъпили 300 лева, а през вчерашния ден в първия ден на зоната приходите са били 500 лева, разяснява шефът на Оперативна програма “Паркинги и синя зона ” Младен Иванов. Припомняме, че “синята зона “ във Варна започва от през вчерашния ден. Обособени са 2603 паркоместа в карето сред бул. “Христо Ботев “, бул. “Мария Луиза “, бул. “Осми крайморски полк “, бул. “Цар Освободител “, бул. “Приморски “ и ул. “Девня “. Работното време на зоната е от 9 ч. до 19 ч. В едномесечен период /до 12 август/ при констатиране на неплащане такса за престой в зоната няма да бъдат поставяни скоби. За погрешно паркираните коли обаче ще се постановат наказания, според Закона за придвижване по пътищата. Паркирането в “синята зона “ е позволено до 3 часа.

При постигане на оптималния интервал системата няма да приема и таксува опити за следващи заплащания и клиентът би трябвало да реалокира своя автомобил отвън обсега на зоната. Нов тричасов престой може да стартира, откакто изминат 30 минути от приключване на предходния. При нарушаване, на колите ще бъде поставяно техническо средство вид “скоба “, а глобата за премахването й е в размер на 20 лева, според разпоредба на Общинския съвет. След края на работното време, “закопчаните “ коли ще бъдат репатрирани, а притежателите им ще заплащат санкцията и за скобата, и за репатрирането. 25 инспектори от общинското дружество ще управляват паркирането в “синята зона “. Те ще са със сигнални жилетки и ще се легитимират с баджове. В гратисния интервал инспекторите ще дават уточнения и осведомителни брошури за престоя в зоната. В нея са заложени 110 местата за паркиране на коли на хора с увреждания, които са повече от плануваните в общинската разпоредба.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР